Apotheek Belgie
#1 Apotheek in België
Telefoon in België:
Internationale telefoon:
Uw winkelwagen
€ 0.00

Afrodisiacum voor vrouwen – de betekenis ervan en soorten voedsel

Word je al heet als je nog maar denkt aan een coupe champagne met oesters of vind je dat hele gedoe over lustopwekkende voedingsstoffen kwatsch? Genoemd naar de Griekse godin Aphrodite van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde en de schoonheid zorgt haar al dan niet werkende kracht al eeuwen voor beroering. Volkeren over de hele wereld geloven dat bepaalde vissoorten, planten en kruiden de geslachtsdrift opwekken. Commercanten spelen daar graag op in met sensuele reclamespotjes, bloedmooie vrouwen en gespeelde deskundige uitleg.

Het afrodisiacum en zijn betekenis in de Kamasutra

Wat is afrodisiacum? Afrodisiaca zijn stoffen die de seksuele eetlust stimuleren of verbeteren, maar de betekenis kan variëren, omdat er geen algemeen aanvaarde definitie is. In oude Indische geschriften staat beschreven dat sesamkorrels, ontbolsterd en geweekt in bouillon het geslachtsverkeer zal verbeteren. De beruchte Kamasutra, het leerboek over het uitvoeren van seksuele handelingen, schrijft zelfs dat als je bovenstaande korrels weekt in melk waarin ook bokketestikels gekookt werden, je in staat bent honderd vrouwen te bevredigen.

Gerelateerd artikel: Bestel Viagra voor vrouwen (Lovegra) online bij een Belgische apotheek

Marco Polo verwijst naar exotische specerijen zoals straatpeperstruik en muskaatnoot terwijl Columbus de lust gevonden had bij kruidnagel. Het ging zelfs zo ver dat monniken in West-Europa het verbod kregen bonenkruid te planten. Afrodisiaca waren immers verbonden in het strenge Christelijke tijdperk voor de renaissance. Frons je je wenkbrauwen als je dit leest? Uiteraard maar het verloop van de geschiedenis bewijst het belang van afrodisiaca voor goeroes, de wetenschap en bij uitbreiding de mensheid.

Het afrodisiacum speciaal voor vrouwen

De vrouwelijke seksualiteit is anders dan die van de man. Het poeder maca werd al gebruikt door de Inca’s en zorgt voor een stabiele ovulatie en brengt de hormonen in balans.Je kan drie gram verwerken in gerechten zoals pudding of in een smoothie doen. Ginkgo Biloba, een soort gedroogde theebladeren, kan je gewoon eten of in thee doen. Kalmoes neemt de hoofdpijn weg maar mag je wel maar beperkt gebruiken. Zeker niet meer dan 3 gram per dag. Clavo Huasca, een klimplant, is ontzettend populair in Zuid-Amerika terwijl de Thaï zweren bij Butea Superba, verkrijgbaar in capsules die je enkele dagen moet slikken. In Afrika gebruikt men Kolanoot, vergelijkbaar met cafeïne. Zo heeft elk werelddeel wel zijn favoriet.

Afrodisiacum als voedsel. Nuttige eigenschappen

Lust opwekken hoeft niet alleen met kruiden die je alleen in de speciaalzaak koopt. Meer courante groenten en fruit zijn eveneens geschikt omdat ze bepaalde stoffen bevatten die het humeur veranderen. Bananen bijvoorbeeld bevatten alkaloïden die je zelfvertrouwen een boost geven. Azteken waren fan van avocados omdat ze magnesium en potassium bevatten. In oesters zit dan weer zink dat de productie van testosteron bevordert, net zoals honing. Honing bevordert trouwens ook de aanmaak van oestrogeen.Voeg hierbij chocolade, gember, peper, kaviaar en alcohol toe aan je menu en het belooft een sensuele nacht te worden.

Houd er rekening mee dat junkfood voedsel is dat het tegenovergestelde effect kan veroorzaken.

Wat is afrodisiacum voor de wetenschap?

De wetenschap ontkent de heilzame werking van de stoffen die in de hierboven vermelde specerijen en voedingsproducten zitten, niet maar wijst erop dat de hoeveelheid van deze stof zo klein is dat je het hiermee alleen niet zal redden. Een objectief farmacologisch bewijs van een afrodisiacum is er nog niet, zelfs niet van Spaanse vlieg. Daarin zit een irriterende stof die vlugger een erectie veroorzaakt maar die bij verkeerd gebruik gevaarlijk kan zijn.

Mijn account