Apotheek Belgie
#1 Apotheek in België
Telefoon in België:
Internationale telefoon:
Uw winkelwagen
€ 0.00

Donkere kleur of bloed uit plasbuis in sperma en onderbroek van de man

Mannen schrikken serieus als ze bloed in hun sperma aantreffen. Hermospermie is nochtans onschuldig bij jonge mannen. Bent u op middelbare leeftijd, dan is onderzoek wel aangeraden. Soms heeft het bloed een donkere kleur en wordt het langzaamaan lichter naarmate de tijd vordert. Laat je in dit artikel geruststellen met alle feiten over hematospermie. Want schrikreacties zijn onnodig.

Ontsteking als oorzaak van bloed in sperma

Bloed kan wijzen op een ontsteking van de zaadbal, de bijbal of de prostaat. Bij prostatitis kunnen er ook verkalkingen of prostaatcalcificaties optreden. In dat geval zal je je onwel voelen en koorts maken. Urethritis of een infectie van de plasbuis, net als andere aandoeningen daar, kunnen bloedverlies via het zaad veroorzaken, net zoals het gebruik van antistollingsmedicijnen, een ongeval of na sterilisatie of prostaatbiopsie. Maar ook SOA’s, seks na langdurige periodes zonder of te hevige seks zijn oorzaken. Zelf een diagnose stellen, is ondenkbaar. Bij veertigers, vijftigers en ouder, kan het wijzen op prostaatkanker. Volgens Michael J. Mathers (Deutsches Ärzteblatt International, 2017) omvatten andere etiologische factoren met betrekking tot hematospermie: infecties (Escherichia coli, gonococci, Treponema pallidum), hemofilie, afwijkende seksuele praktijken, prostaatbiopsie en andere urologische interventies. Soms is hemospermie van idiopathische aard.

Gerelateerd artikel: Koop Kamagra Oral Jelly 100mg snel zonder voorschrift in de online Apotheek

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat slechts 0,5 procent van de mannen kampen met klachten. Ruwweg geschat wil dat zeggen dat jaarlijks één patiënt op 200 hiervoor op spreekuur zal komen.

Gele of bruine kleur van sperma

Bij een van de bovenstaande gevallen kan bloed donkerbruin of donkerrood zijn met sliertjes in. Niet appetijtelijk maar wel een signaal van je lichaam dat er iets verkeerd is. Het voortplantingsorgaan van de man bevat immers enorm veel bloedvaten en bloedlichaampjes die elk ontstoken kunnen zijn.

Teelvocht is niet altijd wit van kleur. Voor sommige mannen, zeker bij het ouder worden, is gelig zaad de normale kleur. Geel stijfsel kan ook wijzen op urine in het sperma. Dat valt voor wanneer je de liefde bedrijft met een volle blaas. Ook wie geruime tijd geen zaadlozing gehad heeft, kan geel sperma lozen.

Bloed bij zaadlozing is niet altijd een reden tot ongerustheid

Een sprintje trekken naar het ziekenhuis wanneer er bloed in het ejaculaat zit, is niet nodig. De kans is reëel dat het niet eenmalig is. Amper 15 procent heeft maar één keer in zijn leven bloederig sperma. Deze aandoening treedt trouwens voornamelijk op bij kerels van 37 jaar.

Als je geen last hebt, wacht je best af. Vele oorzaken van hermospermie lossen zichzelf op. Het kan wel gauw een maand of twee duren eer de zaadlozing weer zijn normale tint heeft. In de andere gevallen raadpleeg je eerst de huisarts. Dat is als je ook bloed in je pies ziet, je moeite hebt bij het plassen, de penis opgezwollen is of een branderig gevoel heeft of als je pijn hebt bij het klaarkomen.

Kanker niet eerste bron van bloed in onderbroek of uit plasbuis van de man

De eerste gedachte die iemand heeft als hij de vloeistof die in zijn aderen zit, uit zijn plasbuis of urethra ziet komen of druppels in zijn onderbroek vindt is: kanker. Het verschrikkelijke ‘prostaatkanker’ is gelukkig zelden de oorzaak van het bloedverlies. In amper 3,5 procent van de gevallen, is het verdict de aanwezigheid van een tumor. Dit gezwel kan zich evengoed bevinden in de testikels of de blaas. Teelbalkanker of blaaskanker zijn niet uitgesloten.

Is een tumor aanwezig, dan kan die goedaardig zijn. Tumoren en poliepen kunnen zich vormen in de balzak of de blaas en op die manier vocht lekken naar het geslachtsorgaan.

Mijn account