Apotheek Belgie
#1 Apotheek in België
Telefoon in België:
Internationale telefoon:
Uw winkelwagen
€ 0.00

Klachten, seks, en nadelen na en van sterilisatie (vasectomie) bij de man

Als eeuwige vrijgezel rotsvast van je stuk dat je geen nageslacht wil? Lopen er koters bij de vleet rond om te voeden en groot te brengen? Waarom niet kiezen voor een sterilisatie. De ‘knoop erin leggen’ klinkt smalend en schrikt het mannelijke geslacht af omdat het zo definitief is, omdat mannen schrik hebben hun viriliteit te verliezen. In sommige landen staat vasectomie voor ontmannelijking. Toch wint deze ingreep aan populariteit.

Nadelen van sterilisatie bij de man

Zoals elke chirurgische manoeuvre doet ook sterilisatie pijn. Reken erop dat je minstens een week verlof vraagt op je werk. Je voelt het sowieso meerdere weken maar er zijn pechvogels die er zelfs een jaar nadien last van hebben.

De operatie is niet onomkeerbaar, dus indien je je achteraf bedenkt valt dat hopelijk te fiksen. Amper de helft van de geopereerden krijgt bij een omgekeerde handeling zijn fertiliteit terug. Dit is een groot nadeel.

Gerelateerd artikel:  Koop Kamagra Oral Jelly 100mg snel zonder voorschrift in de online Apotheek

Als je gesteriliseerd bent, mag je niet onmiddellijk vogelen. De onvruchtbaarheid verdwijnt niet meteen, daarvoor zijn 10 tot 20 zaadlozingen nodig. Ongewenste zwangerschappen zijn een vaak voorkomend gevolg, omdat mannen de aanbevelingen van artsen in de wind slaan.

Verschil in klachten na sterilisatie bij de man en de vrouw

De bijwerkingen van een sterilisatie bij de vrouw verschillen. Zo is de kans op mislukking en je toch nog vruchtbaar bent, groter bij de vrouw, namelijk zeven op duizend. De hersteloperatie als je zwanger wil worden, is moeilijk uit te voeren en lukt maar in uitzonderlijke gevallen.

Seks na sterilisatie. Alleen spermatozoa zijn geblokkeerd

Seks na sterilisatie is zeker mogelijk. Net na de verrichting is rampetampen uitgesloten, maar zodra de goesting er is, mag het weer. Een vasectomie heeft geen nadelige invloed op het libido of op de erectie. De klus vindt immers plaats buiten de vitale delen. Er kan niets per ongeluk geraakt worden dat impotentie zou bevorderen. De hormoonhuishouding verandert evenmin en bij de ejaculatie zal je het verschil niet merken. Alleen zal er geen sperma meer uitkomen. Aangezien maar drie honderdsten van de zaadlozing sperma is, is het verschil met het blote oog niet merkbaar. De man blijft zaad aanmaken. Na de knip wordt al het teelvocht afgebroken voor de ejaculatie plaatsvindt.

Sterilisatie bij de man kent bijwerkingen

Een belangrijke bijwerking is dat een knip de kans op prostaatkanker met anderhalf keer verhoogt. Dat blijkt uit een studie van Harvard bij bijna 50.000 Amerikanen. Er zou ook een verband zijn tussen sterilisatie en hartproblemen, suikerziekte, reuma en MS. Het resultaat is niet voor de volle honderd procent betrouwbaar. 1 op 2000 kerels blijft na de operatie vruchtbaar. Anticonceptie gebruiken tot zes maanden na de ingreep is de boodschap.

Verloop van de vasectomie

Een geruststelling is dat de operatie maar een kwartiertje duurt. Tweede verademing is dat degene die ze ondergaat plaatselijk verdoofd wordt, wel door een injectie in het vel van de balzak. Daaropvolgend maakt de arts een sneetje, knipt de zaadleiders door en bindt ze af. Na de sterilisatie kan je een trekkend gevoel ervaren in de lies omdat de zaadleider nu eenmaal door het lieskanaal loopt. Gaan deze klachten na een paar dagen over.

Als laatste worden de kleine wondjes gehecht met materiaal dat vanzelf vergaat. Dergelijke complicaties zoals granulomen, epididymitis, abces, infectieus proces zijn mogelijk.

Mijn account