Apotheek Belgie
#1 Apotheek in België
Telefoon in België:
Internationale telefoon:
Uw winkelwagen
€ 0.00

Laag testosteron? Tips om de testosteronspiegel te verhogen bij mannen

De testosteron bij een man kan laag zijn maar ook te laag zijn. Bij een te lage testosteronspiegel kan dat leiden tot haaruitval, erectiestoornissen, lusteloosheid, minder zin om te vrijen en verminderde spiermassa. Je mannelijke hormonen op peil houden, is gezond en doet dat beginnend buikje verdwijnen. Hoe je dat doet, daar kom je achter als je dit artikel tot het einde leest.

Testosteronboosters om testosteron te verhogen

De makkelijkste manier om je testosterongehalte op te drijven is door testosteronboosters te slikken. Ze zijn verkrijgbaar in elke apotheek, maar ook in fitnesscentra. Deze capsules vergroten de spiermassa en net daarvoor komen de klanten trainen. Ook bij bodybuilders zijn ze ontzettend geliefd. Deze boosters vertonen helaas nevenwerkingen. 

Gerelateerd artikel: Sildenafil Generiek 50-100mg: goedkoop kopen in België zonder voorschrift

Zo bespoedigen ze de vorming van acne en borstgroei. De kans op agressief gedrag en stemmingswisselingen vergroot, de testikels krimpen. Ze doen het prostaatweefsel groeien. Voor je gezondheid bestaan er betere keuzemogelijkheden.

Gezonde manieren om het tekort aan testosteron weg te werken

De natuurlijke wijze om meer testosteron aan te maken, is je levensstijl omgooien. Op tijd gaan slapen, veel water drinken in plaats van alcohol, stevig ontbijten maar niet met spek en eieren, wel met gezonde voeding. Verlies nu niet te veel gewicht want dat is eveneens nefast voor de testosteronspiegel. Stop met roken en win een wedstrijd. Dat mag ook een videogame zijn, je hoeft echt geen marathon te lopen. Eet biologisch en liefst een tonijnsteak. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren en omega-3 vetzuren zijn goed. Omega 3 (ALA, EPA en DHA) zitten in makreel, zalm, sommige plantaardige oliën (lijnzaad, soja, canola). Bovenal, denk aan seks!

Wanneer spreekt men van een laag niveau van testosteron?

Wanneer weet je nu of je gewoon geen goesting hebt of dat er effectief een probleem is? Testosterontekort treedt op bij het ouder worden, wanneer er ook andere kwaaltjes ontstaan die de zin in het vrijen wegnemen. De huisarts zal de testosteronspiegel controleren door op twee verschillende ogenblikken bloed te trekken. 

Gerelateerd artikel: Original Cialis 20 mg voordelig en zonder voorschrift bestellen in België

Als blijkt dat de waarde lager is dan 12 nmol/l zal hij je doorverwijzen naar een uroloog voor verder onderzoek. Deze specialist zal meten of er nog genoeg moleculen aangemaakt worden die de testosteron vervoeren.

Jawel, vrouwen hebben een testosteronspiegel

Weinig mensen zijn ervan op de hoogte maar ook vrouwen maken testosteron aan. Gebeurt dat bij de mannen in de testikels, dan is dat bij de vrouwen in de bijnieren en de eierstokken. de stof is verantwoordelijk voor de groei van schaamhaar. De dames maken wel veel minder testosteron aan maar ze hebben het wel nodig in de mix van hormonen die hun energie, gemoedstoestand en seksdrift bepalen.

Hormoon verhogen door het eten van de man te kruiden

Twee kruiden jagen de testosteronspiegel de hoogte in: Ashwagandha en Tribulus terrestris. Het eerste is ingevoerd uit Indië en doet denken aan ginseng. Het is voornamelijk een stressbestrijdend geneesmiddel. Als nervositeit afneemt, wordt minder cortisol aangemaakt, die verantwoordelijk is voor de oestrogeenproductie. Het tweede kruid is afkomstig van Azië en een lustopwekkend middel, een afrodisiacum. Teelballen fabriceren meer sperma. Peruviaanse Maca kan ook testosteron verhogen.

Mijn account