Apotheek Belgie
#1 Apotheek in België
Telefoon in België:
Internationale telefoon:
Uw winkelwagen
€ 0.00

Sperma gezond vs slecht (klonterige en traag). De zaadproductie van de man

Sperma, de substantie die geloosd wordt als de man ejaculeert, heeft als voornaamste functie de vrouwelijke wederhelft te bezwangeren. Biologisch gezien toch. Of dat eveneens de prioriteit is van de man die de stof uitscheidt, is een ander verhaal. Een fractie van het geproduceerde zaad zal de eicel bereiken en daarmee een vrucht vormen. Toch mag dat geen beletsel zijn om sperma in topconditie te houden.

Waarom het belangrijk is sperma gezond te houden

Behalve een gênante situatie vermijden na seks, is de kwaliteit van sperma van het hoogste belang voor wie een kinderwens heeft. Te lage kwaliteit zal niet aanvaard worden in de spermabank want het zal geen baby’s voortbrengen. Daarom worden de zaadcellen van elke donor onderzocht door laboranten. 

Gerelateerd artikel: Generieke Vardenafil 10/20 mg: kopen in een betrouwbare Belgische webshop

Het heeft geen zin om toekomstige moeders hoop te geven zwanger te geraken als het extra duwtje dat ze nodig hebben, niet voldoet.

Te weinig zaadproductie van de man

In sommige gevallen produceert de man te weinig wit. Stress speelt daar een grote rol in. Koorts of een virus kunnen de zaadproductie in de war sturen. Spermatiden zetten zich gedurende 75 dagen om in spermatozoa. Dit rijpingsproces kan verstoord worden omdat je bijvoorbeeld griep hebt. Het kan ook zijn dat de man de erfelijke taaislijmziekte heeft. Bloedonderzoek kan hier uitsluitsel geven. Ook kunnen de zaadleiders verstopt zijn door een ziekte.

Wat te doen bij klonterige of gele sperma?

Als het aanmaak- en afbraakproces van de sperma wordt verstoord kan de zaadlozing klonterig zijn. Er is te weinig water toegevoegd waardoor de klontjes ontstaan. Dit gebeurt meestal bij te veel masturbatie of seks. Het lichaam krijgt niet genoeg tijd om het proces af te ronden. Vooraleer een arts te consulteren, is het aan te raden twee dagen geen zaadlozing te doen. Als de klontjes weg zijn, dan is te veel zaadlozing effectief de oorzaak en hoef je er niet mee naar de huisarts.

Sperma kan ook gelig van kleur zijn. Ook hierbij wil dat zeggen dat er te weinig water bij het teelvocht is maar het kan ook een SOA zijn. Tenzij je maagd bent, is het in dit geval wel raadzaam om een dokter te raadplegen.

Traag zaad: oorzaak van onvruchtbaarheid

Zaadcellen zijn doorgaans actief en levenslustig. Traag zaad betekent dat maar een vierde van de geproduceerde spermacellen zich voortbeweegt. Dit wil niet zeggen dat de man onvruchtbaar is, wel dat een vrouw bevruchten langer duurt. 

Gerelateerd artikel: Koop Kamagra Oral Jelly 100mg snel zonder voorschrift in de online Apotheek

Als je weet dat de spermatozoïde gedurende de 17 centimeter dat ze aflegt naar de baarmoeder biochemische veranderingen ondergaat, is het begrijpelijk dat de eicel bereiken een ware uitputtingsslag is. De zwakkere schakels halen het niet.

Hoe verloopt een onderzoek naar slecht sperma?

Omdat slecht sperma meerdere oorzaken heeft, die zowel tijdelijk als constant kunnen zijn, onderwerpen specialisten het stijfsel aan meerdere observaties. Niet alleen analyseren ze de zaadcel zelf, ze kijken ook naar de beweeglijkheid, de hoeveelheid en de vorm ervan. Verder zal de deskundige het geslachtsdeel aan de buitenkant bestuderen op littekens, beharing en afwijkingen. Een bloedonderzoek en testen op de aanmaak van antistoffen vervolledigen het onderzoek.

Merk op dat sperma van lage kwaliteit geen slechte zaak is, en in 90-99% van de gevallen zult u weer gezond worden en kinderen krijgen.

Hoe krijgt je sperma een betere smaak?

Dit is een wat vreemde vraag, maar paren die vaak orale seks hebben met slikken zijn er in geïnteresseerd. Sperma bevat citroenzuur, vrije aminozuren, fructose, verschillende enzymen, fosforylcholine, prostaglandine, kalium (K) en zink (Zn). Vanwege het zuur is het bitter of zout. Experts raden aan om meer ananassap en garnalen te consumeren om het sperma beter te laten smaken.

Mijn account