Apotheek Belgie
#1 Apotheek in België
Telefoon in België:
Internationale telefoon:
Uw winkelwagen
€ 0.00

Vaginaal orgasme bij de vrouw, vrouwelijke ejaculatie, en meerdere orgasmes

Geen hond die nog nooit een Hollywoodfilm gezien heeft waarin een actrice met veel lawaai en gymnastische standjes klaarkomt. Probeer je die na te doen, dan eindigt jouw vrijpartij met een bezoek aan de kinesist. Wat gebeurt echt bij een vaginaal orgasme? Kan een vrouw ejaculeren en wat onderscheidt een doordeweekse climax van een G-spot stimulatie? Over de seksuele beleving van het vrouwelijke geslacht zijn veel vragen onbeantwoord. Wij leggen het hier haarfijn uit

Weinig vrouwen ervaren een vaginaal orgasme

Een vaginaal orgasme waarbij de vrouw klaarkomt door penetratie, is niet zo vanzelfsprekend dan algemeen gedacht. Zo gaf tijdens een grootschalig onderzoek bij meer dan duizend vrouwen en meisjes in de Verenigde Staten 37 procent aan dat het met penetratie alleen niet lukt om een hoogtepunt te bereiken. Bij 18 procent had geen bijkomende stimulatie en bijna één op tien vrouwen gaf toe nooit de climax te bereiken bij geslachtsgemeenschap. Volgens kenniscentrum Rutgers kent één vrouw op drie het orgasme niet.

Waarom gaat een orgasme krijgen bij de ene vrouw zonder moeite?

Lichamelijke factoren kunnen aan de basis liggen. De mevrouw kan pijn ervaren bij het vrijen bijvoorbeeld, maar vaak is de reden psychologisch. Schaamtegevoelens, weinig seksuele fantasie, een slechte relatie achter de rug, angst om de controle te verliezen, spelen allemaal een rol.

Hoe verloopt de vrouwelijke ejaculatie?

Weinig vrouwen ervaren het genot van een vrouwelijke ejaculatie. Nochtans kan ze eveneens ejaculerend klaarkomen. Soms gebeurt dat al voor het hoogtepunt plaatsvindt. 

Gerelateerd artikel: Bestel Viagra voor vrouwen (Lovegra) online bij een Belgische apotheek

De afgescheiden vloeistof komt uit de urinebuis, geurt niet en is kleurloos. De vrouw kan ejaculatievocht afscheiden als de G-spot gestimuleerd wordt. Om hiertoe te komen, moet de vrouw zich helemaal overgeven aan de sekspartner.

Waarom vrouwen meerdere orgasmes kunnen hebben

Alleen vrouwen krijgen een meervoudig orgasme. Hun opwindingsniveau duurt langer. Mannen hebben tijd nodig om weer op dreef te komen. Hoe ouder, hoe langer deze pauze duurt. Wanneer de penis snel opnieuw gestimuleerd wordt, kan dit als pijnlijk of onaangenaam worden ervaren. Twintigers kunnen na enkele minuten weer seksuele penetratie hebben, op latere leeftijd kan daar een volledige dag tussen zitten. Vrouwen spreken soms van een orgasmegolf waarbij ze meerdere keren een climax bereiken tijdens eenzelfde vrijpartij.

Wat is een cervicaal orgasme?

Het cervicaal of full-body-orgasme is het nieuwe hoogstandje van klaarkomen. De cervix is een mooi woord voor baarmoederhals. Het buisje reikt tot aan de spleet. Als men erin slaagt om die te stimuleren dan zou de vrouw de volgens kenners ‘heilige graal’ van de orgasmes krijgen. In de praktijk is het niet zo eenvoudig. Om de baarmoederhals te stimuleren, is het noodzakelijk diep te penetreren en daarbij de vaginawand zoveel mogelijk vermijden. Het beste om daarin te slagen zou op zijn hondjes zijn.

G-spot orgasme: feit of fabel?

Over de G-spot of G-plek is al veel gepalaverd. Volgens de ene wetenschapper bestaat ze niet, volgens de andere wel. Om deze legende definitief te verduidelijken: als apart orgaan bestaat de G-spot niet, wel als onderdeel van de vaginawand dikker is op de plek waar de clitoris tegenaan drukt. Dat veroorzaakt het aangename gevoel. Zoals gemeld door Amerikaanse onderzoekers A. Ostrzenski, M.N. Scheinberg en anderen (BJOG-tijdschrift, 2014), in termen van histologie, G-spot bestaat uit G-neurovasculaire weefsels en een zenuwganglion.

Mijn account