Apotheek Belgie
#1 Apotheek in België
Telefoon in België:
Internationale telefoon:
Uw winkelwagen
€ 0.00

Wat is, doet en hoe werkt of gebruik je een cockring? Een gedetailleerde gids

In elke stad verkoopt een seksshop een groot assortiment aan seksspeeltjes: vibrators, handboeien, een zweep of een opblaaspop. De fantasie van de seksindustrie is onuitputtelijk. Die van de klanten ook. Nieuwe uitvindingen om het liefdesspel prettiger te maken volgen elkaar op. Eeuwenoude taboes zijn al decennia doorbroken. Een van de populairste sekstoys voor mannen is de cockring. Wat doet en hoe werkt een cockring?

Wat is een cockring? Een definitie

Een synoniem voor cockring is penisring en de naam beschrijft precies wat het is: een ring die je rond de piemel draagt. Ze worden gefabriceerd in alle geuren en kleuren, vormen en maten. Zij die van luxe houden, verkiezen een gouden of zilveren exemplaar. Of wat te denken van een cockring bezet met swarovski kristallen? 

Gerelateerd artikel: Sildenafil Generiek 50-100mg: goedkoop kopen in België zonder voorschrift

Wie geen bodemloze emmer met geld bezit, vindt vast wel zijn gading in de humoristische collectie: met konijntjes, muizen of grappige figuurtjes. Wie er zijn lul niet bij wil kwijtraken of heimwee heeft naar de jaren negentig, heeft de mogelijkheid om een met neon verlichte ring aan te schaffen.

Wat doet en hoe werkt een cockring? Een wonderbaarlijk iets

Een cockring spant rond een stijve penis waardoor het bloed niet weg kan. Zeker bij oudere mannen die moeilijker een erectie krijgen, is de penisring een ideaal instrument om de stijfheid langer te behouden. Maar ook voor de anderen is het een opwindend stuk speelgoed. Artsen en specialisten zijn voorstander. Het is dus niet gevaarlijk of onverantwoord. Je lul zal zeker niet afvallen als hij opzwelt met zo’n ring errond. Er zijn meerdere soorten maar kies je een vibrerend toestel, dan zullen jullie beiden dubbel genieten. De penis krijgt een roodachtige kleur. Het is niet de bedoeling dat hij knapt dus wordt geadviseerd om hem niet langer dan twintig minuten te dragen.

Hoe gebruik je een cockring? Korte instructies

Er zijn meerdere manieren om een penisring te dragen: voor of achter de balzak of achter de eikel. Een combinatie van beiden behoort ook tot de mogelijkheden. Gebruik je de cockring voor het eerst, kies dan één uit siliconen. Dat materiaal is zacht en rekt mee. De gebruikelijke plek is aan de schacht. 

Gerelateerd artikel: Original Cialis 20 mg voordelig en zonder voorschrift bestellen in België

Je kan wat glijmiddel aan de binnenkant van de ring smeren en hem vervolgens zachtjes glijden over de slappe of halfslappe penis. In erectie mag de ring strak zitten maar het mag geen pijn doen. Sommige ringen hebben verstelbare standen.

Waar je hem het liefste draagt, is een kwestie van uitproberen. Ieder heeft zo zijn voorkeur. Zorg bij een vibrerende ring wel dat het trillend stuk naar boven is zodat het de clitoris stimuleert.

De cockring door de eeuwen heen

De penisring is geen speeltje dat koppels pas de laatste jaren hebben ontdekt. Al in het jaar 1200 vonden mannen het spannend om er één te dragen. Je moet je voorstellen dat die toen uit hout of steen vervaardigd werden. Daar moet je toch een sterke piet voor hebben. In de 18de eeuw was het zelfs nog erger. Omdat masturbatie des duivels was voor de zeer christelijke samenleving waren jongens verplicht om een penisring met pinnen of tanden langs de binnenkant dragen om zo de erectie pijnlijk te maken, zo schrijft J.M.W Van Ussel in zijn onderzoeksrapport over de geschiedenis van het seksuele probleem. Gruwelijk!

Mijn account